نشست رهبران کشورهای صنعتی جهان در کمپ دیوید برگزار شد
با پایان یافتن نشست سران هشت کشور صنعتی جهان در کمپ دیوید، باراک اوباما، رئیسجمهور آمریکا گفته است که در این نشست، پیشرفت قابل توجهی در ترسیم راهی برای خروج از بحران اقتصادی، به ویژه در حوزه یورو، به دست آمد.
آقای اوباما که پس از نشست سران گروه هشت سخن میگفت، اضافه کرد که اعضای این گروه توافق دارند که رشد اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی بیشتر، باید در اولویت نخست فعالیتها باشد.
با این حال، آنگلا مرکل، صدراعظم آلمان، تاکید کرد که کشورهای حوزه یورو باید با تداوم اعمال تمهیداتی که تحت عنوان ریاضت اقتصادی در پیش گرفته شده است، از هزینهها و کسری بودجه خود کم کنند.
در بیانیهای که در پایان نشست گروه هشت صادر شد، آمده است که الزاما تمام کشورها برای بهبود وضعیت اقتصادی خود نباید اقدامات مشابهی را انجام دهند.
رهبران گروه هشت همچنین تاکید کردهاند که یونان همچنان باید عضو حوزه یورو بماند.
پل آدامز، خبرنگار بیبیسی در کمپ دیوید میگوید که اظهارات آقای اوباما و بیانیه پایانی گروه هشت، نشان میدهد که رویکرد آمریکا و فرانسه برای یافتن راه خروج از بحران مالی، بیش از رویکرد مورد تاکید آلمان و بریتانیا با استقبال حاضران در این نشست روبهرو شده است.
آلمان و بریتانیا از اقدامات منجر به ریاضت اقتصادی در کشورهای حوزه یورو حمایت میکنند.
نشست سران کشورهای فرانسه، آلمان، آمریکا، بریتانیا، ایتالیا، ژاپن، کانادا و روسیه در کمپ دیوید در ایالت مریلند آمریکا برگزار شد.
آنها افزون بر بحران مالی حوزه یورو، درباره ایران، افغانستان و عرضه جهانی منابع انرژی نیز گفتوگو کردند.
نگرانی در تامین منابع انرژی
گزارش شده است که رهبران هشت کشور صنعتی جهان با در نظر گرفتن فرا رسیدن موعد اعمال تحریمهای جدید نفتی علیه ایران، درباره چگونگی استفاده از ذخایر نفت خود برای ایجاد ثبات در بازار انرژی گفتوگو کردهاند.
باراک اوباما همچنین اعلام کرد که گروه هشت با رهبران کشورهای آفریقایی و بخش خصوصی، برای تامین امنیت غذایی، اتحاد جدیدی را تشکیل خواهد داد.
مقامات اتحادیه اروپا نیز با استقبال از بیانیه گروه هشت، بر ضرورت افزایش رشد اقتصادی و ایجاد فرصتهای شغلی جدید تاکید کردهاند.